Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Българското посолство в Лондон организира представяне на талантливи български музиканти
Българското посолство в Лондон организира представяне на талантливи български музиканти Print E-mail

Представянето на талантливи млади български музиканти се превърна вече в добра традиция в културната дейност на българското посолство в Лондон. В рамките на тази установена успешна поредица дипломатическото представителство организира концерт за класическа музика, като предостави сцена на българските изпълнители Лора Маринова (виолончело) и Сибила Константинова (пиано) и младия виолончелист от САЩ Джъстин Ейбрамс.
По повод 110-та годишнина от рождението на прочутия български композитор Панчо Владигеров, талантливите музиканти изпълниха части от негови известни произведения, сред които „Песен” из „Българска сюита”. Музикалната програма включваше още творби на Бах, Франк и Пиацола.
Присъстващите многобройни гости, сред които голям брой посланици, акредитирани в Лондон, представители на културните и академични среди и на българската общност във Великобритания, посрещнаха с голям интерес и внимание изпълненията на талантливите млади музиканти и оцениха по достойнство тяхното високопрофесионално майсторство.

 
< Prev   Next >