Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow В българското посолство бе открита изложба на съвременна българска живопис
В българското посолство бе открита изложба на съвременна българска живопис Print E-mail

На 28 април 2009 г. в българското посолство в Лондон извънредният и пълномощен посланик на Република България Лъчезар Матев откри изложба на съвременна българска живопис, като част от инициативите във връзка със 100-годишнината от Независимостта на България. Събитието бе осъществено в рамките на Националната програма за отбелязване на историческата годишнина. В изложбата бяха представени три поколения изтъкнати български художници: Калина Тасева, проф. Станислав Памукчиев, проф. Десислава Минчева, Долорес Дилова и Борис Пеев.
В своето приветствено слово посланик Матев отбеляза, че изложбата се провежда под знака на 100-годишнината от Независимостта на България. Той изтъкна непреходността на изкуството и изрази своята убеденост, че българското изкуство има своето достойно място в богатия европейски културен живот.
Присъстващите многобройни гости, сред които бяха членове на видни аристократични фамилии, представители на дипломатическите, културни и академични среди и на българската общност във Великобритания, приятели на България, посрещнаха с голям интерес организираната изложба и оцениха по достойнство майсторството на българските художници.

 
< Prev   Next >