Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Посланик Матев връчи „Златни лаврови клонки” на сър Доналд Логан и д-р Браян Скип
Посланик Матев връчи „Златни лаврови клонки” на сър Доналд Логан и д-р Браян Скип Print E-mail

На 25 т. м. посланик Лъчезар Матев връчи от името на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин най-високите отличия на МВнР – „Златни лаврови клонки” на сър Доналд Логан и д-р Браян Скип. Почетните знаци бяха присъдени за извършената благотворителна и хуманитарна дейност в България и приноса за развитието на двустранните отношения между Република България и Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.
В присъствието на близки гости и колеги посланик Матев отбеляза личните и професионалните заслуги на сър Доналд Логан и д-р Браян Скип, последователната им подкрепа и помощ, които българската страна неизменно е получавала.
Сър Доналд Логан е бивш посланик на Обединеното кралство в България в периода 1970-1973 г. От 1991 г. сър Доналд е председател на дружеството “Приятели на България”, благотворителна организация, занимаваща се с подпомагане на домовете за деца с увреждания в България. От основаването си дружеството извършва активна дейност, като събира и изпраща повече от 300 хил. британски лири под формата на различни благотворителни проекти.
Д-р Браян Скип е председател на Дружеството за британско-българско приятелство. Ръководеното от него дружество разпространява информация за различни аспекти на живота в България, периодично организира лекции за България и българо-британските отношения, издава информационен бюлетин, предоставя определен брой стипендии на български студенти.
В благодарствените си обръщения наградените британски граждани подчертаха тяхната мотивация и готовност ръководените от тях дружества да продължат да работят за положителния образ на България в Обединеното кралство.

 
< Prev   Next >