Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Българското посолство участва в проект, посветен на 20-годишнината от падането на Желязната завеса
Българското посолство участва в проект, посветен на 20-годишнината от падането на Желязната завеса Print E-mail

На 5 и 6 юни във Факултета по славянски и източноевропейски науки на Лондонския университет се проведе двудневна конференция, посветена на 20-годишнината от падането на Желязната завеса. Събитието е част от проект „Деца на революцията”, който се организира по инициатива на Полския културен институт с участието на посолството на Република България в Лондон в партньорство с Асоциацията на националните културни институти на страните-членки на ЕС (EUNIC) и с подкрепата на Представителството на ЕК във Великобритания.
Конференцията бе открита от ръководителя на Факултета по славянски и източноевропейски науки г-н Робин Ейзълууд, който подчерта значението на събитията през 80-те години на 20 век в страните от Централна и Източна Европа, довели до падането на Желязната завеса и демократичните промени в Европа. Участие в дискусиите взеха представители на академичните среди от България, Великобритания, Германия, Естония, Литва, Полша, Румъния, Словения, Унгария и Чехия.
Събитието се реализира в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

 
< Prev   Next >