Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Представяне на България в Британския парламент
Представяне на България в Британския парламент Print E-mail

На 9 юни 2009 г. в Британския парламент се състоя вечер на България, която премина под знака на 130-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Великобритания. Присъстваха новият държавен министър за Европа баронеса Гленис Кинoк, лорд Нийл Кинoк, бивш лидер на Лейбъристката партия, председателят на Комисията по външна политика в Британския парламент Майк Гейпс, бившият министър за Европа д-р Денис Макшейн, председателят на парламентарната група за приятелство с България Кевин Барон, парламентаристи от двете камари на парламента и представители на посолството на Република България в Лондон.
Председателят на парламентарната група за приятелство с България Кевин Барон отправи приветствие от името на британските парламентаристи.
Приветствие бе произнесено и от баронеса Гленис Кинoк. В своята първа официална изява като държавен министър за Европа тя отдели особено внимание на развитието и задълбочаването на партньорските отношения между Великобритания и България в рамките на Европейския съюз. Предвид предстоящото отпътуване на българския посланик д-р Лъчезар Матев от страната, баронеса Кинок подчерта неговия принос в разширяването на двустранните отношения и успешната му работа като представител на България във Великобритания
От своя страна посланик Лъчезар Матев изрази задоволството на българската страна от добрите двустранни отношения, като подчерта съвременните измерения на сътрудничеството между България и Великобритания като партньори в Европейския съюз, изразявайки увереност в по-нататъшното обогатяване на отношенията.


 
< Prev   Next >