Sunday, 22 October 2017
Home arrow Archives arrow Благотворително тържество на „Приятели на България” под патронажа на посланик Лъчезар Матев
Благотворително тържество на „Приятели на България” под патронажа на посланик Лъчезар Матев Print E-mail

На 13 юли 2009 г. се състоя благотворително тържество на „Приятели на България” под патронажа на посланик Лъчезар Матев. Събитието се проведе във Foundling Museum в Лондон, чиято сграда е прочута не само със своята колекция от предмети на изобразителното и музикалното изкуство, но и с богата си история и традиции в областта на благотворителността и подкрепата за деца, лишени от родителски грижи.
В своето приветствено слово посланик Лъчезар Матев подчерта, че българското посолство винаги е било съпричастно и традиционно подкрепя благородните цели на „Приятели на България”. Той изказа благодарност към представителите на българската общност в Обединеното кралство и приятелите на България за съвместните усилия, които полагат за реализирането на такава достойна за възхищение кауза като благотворителността.
Събраните от проявата средства ще бъдат използвани за реализирането на инициативите на „Приятели на България”, чиято основна дейност е насочена към подобряване условията на живот и подпомагане на деца с увреждания в България.

 
< Prev   Next >