Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Концерт на Деница Лафчиева в „Уигмор хол”
Концерт на Деница Лафчиева в „Уигмор хол” Print E-mail

На 21 юли 2009 г. на прочутата сцена на „Уигмор хол” в Лондон се състоя концерт на талантливата българска кларнетистка Деница Лафчиева. Концертът бе осъществен с подкрепата на българското посолство в Лондон в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.
В една от най-престижните концертни зали в Лондон прозвучаха творби на Моцарт, Бетховен, Шуман и Брамс в изпълнение на изтъкнатата българска изпълнителка. Партнираха й международно признатите музиканти Александър Земцов – виола, Ашли Уас – пиано, и Александър Чаушиян – виолончело.
В присъствието на членове на видни аристократични фамилии, посланици, акредитирани в Лондон, представители на културните среди във Великобритания, ценители на класическата музика талантливите музиканти поднесоха виртуозно своята концертна програма, която бе възторжено приета от страна на аудиторията.
Талантливата българска кларнетистка Деница Лафчиева е една от най-добрите млади изпълнители на този инструмент. Тя лауреат от престижни национални и международни конкурси, наградена е от БНР със званието “Музикант на годината” през 2000 г., а през 2004, едва на 24 години, е удостоена с наградата на Република България за изключителен принос към българската култура.

 
< Prev   Next >