Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Посланик Лъчезар Матев връчи „Златна лаврова клонка” на г-н Стюарт Алвс
Посланик Лъчезар Матев връчи „Златна лаврова клонка” на г-н Стюарт Алвс Print E-mail

 

На 27 т. м. посланик Лъчезар Матев връчи от името на министъра на външните работи най-високото отличие на МВнР – „Златна лаврова клонка” на г-н Стюарт Алвс. Почетният знак беше присъден за извършената благотворителна и хуманитарна дейност в България и приноса за развитието на двустранните отношения между Република България и Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.

В присъствието на близки гости и колеги посланик Матев отбеляза личните и професионалните заслуги на г-н Стюарт Алвс, последователната му подкрепа и помощ, които българската страна неизменно е получавала.

Г-н Стюарт Алвс е основател и ръководител на хуманитарната организация „SASHA”. За периода 1998 – 2007 г. организацията е предоставила дарения за България на стойност 7,1 млн. лири стерлинги, изразяващи се в 14 линейки, 3 специализирани автомобила за социални домове в с. Гомотарци, в гр. Троян и на сдружение „Достоен живот” – Видин; медикаменти, консумативи, болнично оборудване и медицинска апаратура за болниците във Видин, Кула, Габрово, Стара Загора, София и други градове в България; храна, кухненско оборудване и консумативи за социалните домове в с. Гомотарци и Кула, както и за дома за деца лишени от родителски грижи в с. Рабиша; пълна компютъризация на 3 училища във Видин, компютъризация на селата в община Видин, компютърна зала за сдружение „Достоен живот” – Видин (общо 265 компютърни конфигурации), както и помощни средства и финансова подкрепа за проекти на същото сдружение.

В благодарственото си обръщение награденият британски граждани подчерта своята мотивация и готовност ръководената от него организация да продължи да подпомага хуманитарната дейност в страната ни, както и да работи за положителния образ на България в Обединеното кралство.

 

 
< Prev   Next >