Sunday, 22 October 2017
Home arrow Archives arrow В българското посолство в Лондон бе открита изложба на Кирил Узунов
В българското посолство в Лондон бе открита изложба на Кирил Узунов Print E-mail

На 30 септември 2009 г. в галерия „София” към посолството на Република България в Лондон се състоя официалното откриване на изложбата на българския художник Кирил Узунов.
Специален гост на откриването на изложбата бе известният блус певец и китарист Папа Джордж. За празничното настроение допринесоха и изпълненията на български народни песни от шопския регион на акапелно трио „Перуника”.
Присъстващите многобройни гости, сред които представители на културните и академични среди, на българската общност във Великобритания, приятели на България, посрещнаха с голям интерес и внимание организираната изложба и оцениха по достойнство майсторството на българския художник.
Кирил Узунов е член на един от най-старите творчески съюзи на художниците във Великобритания – The Croydon Art Society, основан през 18 век, като става първият представител на Източна Европа в 126 годишната история на съюза. Творческата му дейност обхваща широк кръг стилове и техники – живопис, графика, керамика, стенопис, стъклопис и градински дизайн. Отличителна за творчеството на художника е оригиналната и иновативна техника на рисуване на графики с пламъка на свещ, за която той е поканен да направи специална демонстрация и да изнесе лекция пред Съюза на английските художници.
Изложбата на Кирил Узунов в галерия „София” продължава до 17 октомври 2009 г.

 
< Prev   Next >