Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Среща на посланик Кючуков с постоянния заместник - държавен секретар сър Питър Рикетс
Среща на посланик Кючуков с постоянния заместник - държавен секретар сър Питър Рикетс Print E-mail

На 2 ноември се състоя среща на посланик Любомир Кючуков с постоянния заместник – държавен секретар и ръководител на Дипломатическата служба на Великобритания сър Питър Рикетс.
В рамките на срещата бе обсъдено развитието на двустранните отношения, взаимодействието на двете страни в рамките на Европейския съюз и сътрудничеството по основни международни въпроси. Като важна сфера от взаимен интерес бе очертано по-нататъшното развитие на двустранните икономически връзки, включително чрез активизиране на стокообмена и търсене на нови ниши за британски инвестиции в България.
Специално внимание бе отделено на възможностите на България да даде добавена стойност в рамките на ЕС по такива въпроси като разширяването, сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския регион, общата енергийна политика и енергийна сигурност, както и отговорностите на страната като външна граница на Съюза.
В хода на разговора бяха обсъдени и перспективите за отмяна на ограниченията за български граждани на пазара на труда във Великобритания.

 
< Prev   Next >