Monday, 20 November 2017
Home arrow Archives arrow Посланик Кючуков връчи акредитивните си писма на Нейно Величество кралица Елизабет II
Посланик Кючуков връчи акредитивните си писма на Нейно Величество кралица Елизабет II Print E-mail

На 4 ноември 2009 г., на тържествена церемония в Бъкингамския дворец, новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република България в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Любомир Кючуков връчи акредитивните си писма на Нейно Величество кралица Елизабет II.
В рамките на аудиенцията от страна на Нейно Величество беше проявен интерес към промените в България след влизането на страната в Европейския съюз, реформите и икономическото развитие на страната, както и усилията за преодоляване на последствията от световната икономическа криза.
Специално внимание беше обърнато на възможностите от страна на британски граждани за инвестиране в България, особено в сферата на туризма и недвижимата собственост, както и на условията, които това създава за общуване и опознаване на хората от двете страни.
На последвалия традиционен прием маршалът на дипломатическия корпус Чарлз Грей подчерта доброто състояние на двустранните отношения и изрази надежда, че добрите връзки между двете страни ще продължат да се развиват и в бъдеще.
Събитието бе уважено от над 200 гости, сред които бяха доайенът на дипломатическия корпус, голям брой посланици, акредитирани в Лондон, лордове и членове на Британския парламент, кметовете на някои от главните райони на Лондон, представители на международни неправителствени организации, на бизнес средите, на културния елит и на българската общност във Великобритания.

 
< Prev   Next >