Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Фестивал на европейското документално кино в Лондон
Фестивал на европейското документално кино в Лондон Print E-mail

Българският документален филм „По особено жесток начин” с режисьор Росен Елезов бе представен на 15 ноември 2009 г. в кино „Люмиер” към Френския културен институт като част от Фестивала на европейското документално кино. Представянето на филма бе осигурено от българското посолство в Лондон със съдействието на Националния филмов център.
Фестивалът на европейското документално кино се провежда  за трета поредна година в Лондон. Тема на тазгодишното издание на Фестивала е 20-годишнината от падането на Берлинската стена и демократичните промени в Европа. Програмата на фестивала предлага пъстра панорама от документални филми от редица европейски страни.
Фестивалът е третият съвместен проект на Асоциацията на националните културни институти на страните-членки на ЕС в Лондон ( EUNIC – Лондон). През 2008 г. българското посолство в Лондон получи покана да се присъедини към Асоциацията, което е признание за активната роля на дипломатическото представителство и приноса му към редица съвместни инициативи в сферата на културата на страните-членки на ЕС.

 
< Prev   Next >