Saturday, 21 October 2017
Home arrow Archives arrow Участие на България на международното туристическо изложение
Участие на България на международното туристическо изложение Print E-mail

От 9 до 12 ноември 2009 г. в Лондон се проведе Световното туристическо изложение World Travel Market – WTM, което е сред най-престижните в света туристически изложения и е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия. Националното представяне е за 29-и път на световното изложение WTM в Лондон. Страната ни се представи с рекламен щанд на площ от 252 кв.м с модерна визия, оценена високо от участниците. На националния щанд участваха 20 изложители - туристически фирми и общински администрации. Специален фокус на българското участие бе представянето на културен и приключенски туризъм и предлаганите възможности за спорт с послание към посетителите: „България Ви приветства”.
На 10 ноември в изложбения център ExCel в Лондон се състоя среща на министрите на туризма. В рамките на проведения форум заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма г-н Иво Маринов проведе редица двустранни срещи с министри по туризма. Бяха осъществени срещи с водещи британски туроператори, Федерацията на туроператорите и представители на медиите и журналисти. Г-н Маринов даде интервюта за паневропейските телевизии Eurosport и France 24.
На същия ден се състоя и традиционната пресконференция по повод официалното участие на България в Световно туристическо изложение World Travel Market 2009, на която участие взеха посланик Любомир Кючуков, г-н Иво Маринов и заместник-кметът на Пловдив г-жа Петя Гогова.
Встъпително слово произнесе посланик Любомир Кючуков, който подчерта, че макар да носи последиците на световната икономическа финансова криза, България продължава да привлича туристи и успешно конкурира другите туристически дестинации.
В презентацията си пред присъстващите представители на български и чуждестранни медии заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма г-н Иво Маринов анализира сегашното състояние на туристическата индустрия в България, като отдели внимание на специализираните форми на туризъм, инфраструктурните проекти, обучението на кадри и маркетинговата политика на правителството в областта на туризма.
По повод националното участие на WTM 2009 в българското посолство в Лондон се проведе прием.


 
< Prev   Next >