Monday, 20 November 2017
Home arrow Archives arrow Коледен концерт на Лондонския български хор
Коледен концерт на Лондонския български хор Print E-mail

На 9 декември 2009 г. се състоя Коледен концерт на Лондонския български хор. В присъствието на посланик Любомир Кючуков, представители на посолството в Лондон, на българската общност и множество приятели на България, хорът изнесе двучасова програма под въодушевеното ръководство на Десислава Стефанова. На сцената на „Риджънт хол” певците от хора изпълниха автентични народни песни, обработки на фолклорни песни, написани специално за тях, както и църковно - славянски песнопения. Гостите имаха възможност да се насладят и на една българска народна приказка, адаптирана и изпълнена от актьорската трупа „A Spell In Time”.
Многобройната публика бурно аплодира блестящото представяне на хора.
През 2006 г. Лондонският български хор спечели наградата на радио BBC 3 за хор на годината в категорията „Open Choir”. Повече от половината членове на хора не са българи и това буди още по-голямо възхищение, слушайки вдъхновяващите им изпълнения на български народни песни.
През тази година Лондонският български хор постигна поредно признание, участвайки заедно с популярната британска група „Doves” във фестивала BBC Electric Proms – едно от най-престижните музикални събития в британската столица.

 
< Prev   Next >