Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Коледно благотворително тържество в посолството в Лондон
Коледно благотворително тържество в посолството в Лондон Print E-mail

На 10 декември посолството на Република България в Лондон бе домакин на традиционното Коледно благотворително тържество, което се организира съвместно  с британската благотворителна организация “Приятели на България” и Българския Сити клуб в Лондон, както и със съдействието на „Зов UK” и Асоциацията на българските студенти в Университета по икономика и политически науки в Лондон. Учениците от Българското училище към посолството на Република България в Лондон се включиха с изработени от тях Коледни картички и рисунки в подкрепа на дневния център за деца със специални нужди „Карин дом” във Варна.
Проявата се проведе под патронажа на посланик Любомир Кючуков, баронеса Роулингс и председателя на Сити клуба Кирил Сакскобургготски.
В приветствието си към гостите посланик Кючуков благодари на представителите на българската общност в Обединеното кралство и приятелите на България за съвместните усилия, които полагат за реализирането на такава достойна за възхищение кауза като благотворителността.
За доброто настроение на гостите се погрижиха Лондонският български хор и групата за народни танци „Танец”.
По време на тържеството се състоя томбола и търг. Българският художник Кирил Узунов и Пламена Момчева, ученичка в Българското училище към посолството, дариха свои картини за участие в търга. 
Събраните от проявата постъпления са предназначени за подпомагане на домове за деца с увреждания и за изграждането на дневни центрове за грижи за деца със специални нужди в България.

 
< Prev   Next >