Saturday, 21 October 2017
Home arrow Archives arrow Коледни тържества в българските училища в Лондон
Коледни тържества в българските училища в Лондон Print E-mail

Двете български училища в Лондон отбелязаха един от най-светлите християнски празници Рождество Христово с празнична програма, подготвена от учениците.
На 11 декември в посолството в Лондон се състоя Коледното тържество на учениците от Българското училище към посолството, което е най-голямото от този род извън пределите на България със своите над 200 ученици, а на 12 и 13 декември учениците от „Школо Васил Левски” в Баркинг отбелязаха празника. В своето приветствие към гостите посланик Кючуков подчерта ролята българските училища зад граница за съхраняването на българския дух и самосъзнание.
В двете български училища в Лондон се обучават около 300 деца, като техният брой се увеличава ежегодно. Специално за празника в-к „Стандарт” подари на всяко едно от децата от двете български училища в Лондон „История славянобългарская”, а г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, изпрати поздравително писмо с пожелание към българската общност във Великобритания за здраве и сили, ползотворни дела и благоденствие.


 
< Prev   Next >