Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Университетът в Лафбъро удостои Ивайло Калфин с титлата "Доктор хонорис кауза"
Университетът в Лафбъро удостои Ивайло Калфин с титлата "Доктор хонорис кауза" Print E-mail

На 14 декември на тържествена церемония в Университета в Лафбъро, Великобритания, Ивайло Калфин, член на Европейския парламент и випускник на университета, бе удостоен със званието „Доктор хонорис кауза”. Ректорът на университета лорд Дженингс връчи почетната титла на Ивайло Калфин за "неговата централна и конструктивна роля в разширяването на ЕС и в международната политика като цяло".
Събитието, което се състоя по време на церемонията по връчването на дипломите на над 3000 студенти, бе уважено от кмета на Чарнууд Рой Браун. Сред гостите на церемонията бяха посланик Любомир Кючуков, представители на британските академични среди, бивши и настоящи студенти във висшето училище.
Церемонията, на която Ивайло Калфин бе удостоен с почетното звание, е част от честванията по повод 100-годишнината от създаването на университета, който е сред водещите британски университети и е определен от вестник "Сънди таймс" за Университет на годината за 2008 - 2009 г. Университетът има международна репутация за своите постижения в областта на научната и изследователската дейност.
След тържествената церемония посланик Кючуков се срещна с ръководството на Университета в Лафбъро и посети град Лестър, където проведе срещи с кмета на града Роджър Блекмор и с представители на благотворителната организация „Konnect9”.

 
< Prev   Next >