Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Посещение на посланик Кючуков в Лестър
Посещение на посланик Кючуков в Лестър Print E-mail

На 14 декември посланик Кючуков посети град Лестър - един от градовете във Великобритания, които развиват активни и полезни връзки с България. В рамките на посещението българският посланик се срещна с кмета на град Лестър Роджър Блекмор и с представители на благотворителната организация „Konnect9”. На срещите присъства и г-жа Десислава Найденова, трети секретар в посолството.
По време на разговорите с кмета на Лестър посланик Кючуков отбеляза доброто ниво на отношенията между градовете Хасково и Лестър. Той изтъкна съществуващия потенциал за укрепване на връзките между общинските структури в България и Великобритания и за активизиране на сътрудничеството между органите за местно самоуправление в двете страни в условията на членството на България в Европейския съюз.
Сътрудничеството между общините Хасково и Лестър има повече от десетгодишна история, като през март 2008 г. бе подписано и официално Споразумение за побратимяване на двата града, което е първото по рода си между български и британски град. Понастоящем двустранните връзки между градовете Хасково и Лестър включват сътрудничество в сферите на образованието, здравеопазването, социалните грижи, културните изяви, полицейските структури и пожарната безопасност.
Важен аспект от сътрудничеството между двете общини представлява и благотворителността. Със съдействието на благотворителната организация „Konnect9” е оказана помощ на домове за деца, училища и болници в Хасковска област, дарявайки книги, играчки, дрехи, компютри, санитарни материали, медицински консумативи и оборудване.
При посещението си в града посланик Кючуков се срещна и с българския футболист във футболния клуб „Лестър” Алексaндър Тунчев, като му пожела скорошно оздравяване.

 
< Prev   Next >