Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Среща на посланик Кючуков с представители на Групата за борба с трафика на хора
Среща на посланик Кючуков с представители на Групата за борба с трафика на хора Print E-mail

На 01.03.2010 г., по покана на посланик Любомир Кючуков, в Посолство на България в Лондон се проведе среща с представители на Групата за борба с трафика на хора  към британския парламент - г-н Антъни Стиин, председател на групата и баронеса Бътлър-Слос. Срещата се проведе в следствие на обменени взаимни посещения на парламентарни представители на  двете страни.
Британските депутати изказаха своето задоволство от посещението в България, срещите проведени в българския парламент и Министерство на вътрешните работи, както и от срещите с неправителствените организации. Г-н Антъни Стиин и баронеса Бътлър-Слос оцениха създадените контакти като особено полезни. Подчертаха, че са дълбоко впечатлени от мерките, предприемани от българското правителство в областта на борбата с организираната престъпност.
Други теми, дискутирани по време на срещата бе подобряването на работата на съдебната система и възможността за оказване на помощ от страна на българското правителството на неправителствените организации, активни в подпомагането на жертвите на трафика и търговията с хора.
Като съществено важни бяха определени контактите между правоохранителните агенции на двете страни и вече е постигната договореност за съвместна работа между Британската транспортна полиция и ГДБОП в областта на противодействие на джебчийските кражби в лондонското метро.
Висока оценка получи и участието на български депутати от Комисията по вътрешен ред и сигурност, по покана на британските си колеги,  в проведения в сградата на британския парламент на 22-23.02.2010 г. Регионален семинар по борба с трафика на хора.
В края на срещата двете страни се споразумяха посланик Кючуков да бъде организатор и домакин на среща на посланиците на страните от Източна Европа във Великобритания, на която да присъстват и представители на британския парламент и на която да бъде дискутиран проблема с трафика и търговията с хора в региона, както и мерките предприемани от страните в тази област.

 
< Prev   Next >