Saturday, 21 October 2017
Home arrow Archives arrow Церемония по връчване на орден „Свети Георги” - II степен на бригаден генерал от ВВС Роберт Джудсън
Церемония по връчване на орден „Свети Георги” - II степен на бригаден генерал от ВВС Роберт Джудсън Print E-mail

На церемония в Посолството на Р България в Лондон беше връчен орден „Свети Георги” - II степен на бригаден генерал от ВВС Роберт Джудсън, бивш командващ на летище Кандахар, Афганистан в периода февруари – октомври 2008 г. Наградата е присъдена със заповед на министъра на отбраната Нр. КН-195/18.09.2008 г. за съществен принос за постигане на пълна съвместимост и изпълнение в пълен обем на задачите от българския контингент участващ в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) Афганистан, за охрана на летище Кандахар.
Връчването на наградата беше осъществено след получаване на официално съгласие от Министерство на външните работи на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, получено с нота А628/09. Отличието беше връчено от Посланик Любомир Кючуков, в присъствието на г-н Олег Дойчинов – пълномощен министър, подполковник Димитър Атанасов – помощник военен аташе, г-жа Яна Стефанова – съветник и г-жа Десислава Иванова – I секретар.

 
< Prev   Next >