Monday, 20 November 2017
Home arrow Archives arrow Българският творец Ергин Чавушоглу е сред селектираните за престижната награда „Артес Мунди”
Българският творец Ергин Чавушоглу е сред селектираните за престижната награда „Артес Мунди” Print E-mail

На 10 март посланик Кючуков посети Кардиф. В рамките на своето посещение той се срещна с българския творец Ергин Чавушоглу, който един от селектираните за престижната международна награда за съвременно визуално изкуство „Артес Мунди”.
По покана на организаторите на „Артес Мунди” посланик Кючуков посети изложбата на номинираните творци в Националния музей на Кардиф. Той разговаря с председателя и основател на „Артес Мунди” г-н Уилям Уилкинс и с артистичния директор г-жа Теса Джаксън.
Официалната церемония по връчване на наградите ще се състои в Кардиф на 19 май, като традиционно тя се предхожда от мащабна изложба в Националния музей на Кардиф. От над 400 международни номинации са селектирани 8 творци от Албания, България, Израел, Киргизстан, Перу, Русия и Тайван. Ергин Чавушоглу се представя с две от своите видеоинсталации.
Това е поредният успех за българския творец, известен със своите оригинални видеоинсталации, които интерпретират съвременни социални и културни явления.
Ергин Чавушоглу завършва Художествената гимназия в София през 1987 г. През 1994 г. получава бакалавърска степен в Мармарския университет, Истанбул, а през 1995 магистърска степен от Голдсмитс колидж към Лондонския университет. Живее и работи в Лондон. Има множество международни изяви с индивидуални и колективни изложби в Германия, Австрия, Испания, Холандия и др.


 
< Prev   Next >