Saturday, 21 October 2017
Home arrow Archives arrow Посланик Кючуков връчи акредитивните си писма за назначаване като постоянен представител към ММО
Посланик Кючуков връчи акредитивните си писма за назначаване като постоянен представител към ММО Print E-mail

Извънредният и пълномощен посланик на Р България в Лондон г-н Любомир Кючуков връчи на генералния секретар на Международната морска организация г-н Ефтимиос Митропулос акредитивните писма, с които правителството на Р България го назначава и за постоянен представител на страната ни в Международната морска организация.
В последвалата официалната церемония среща бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес, като от страна на генералния секретар Митропулос бе откроена активната роля на България като дългогодишен член на организацията и бе подчертан със задоволство фактът, че страната ни е сред държавите-членки, присъединили се към по-голямата част от 51-те международни конвенции, приети от ММО.
На свой ред, посланик Кючуков отбеляза, че България цени високо ангажирането на ММО с актуални и изискващи срочен и колективен отговор въпроси, сред които - морското пиратство и борбата с климатичните промени. Бяха обсъдени и конкретни действия от дейността на ММО в тази посока. В хода на разговора бе дискутирана и текущата работа на организацията – резултатите от състоялата се в края на миналата година 26-та Асамблея, планираната кампания за повишаване на интереса към морската професия сред младежта в световен аспект и други.
Церемонията приключи с пожелания за успешна и ползотворна съвместна работа.


 
< Prev   Next >