Monday, 20 November 2017
Home arrow Archives arrow Премиера на "Римска баня" в театър "Аркола", Лондон
Премиера на "Римска баня" в театър "Аркола", Лондон Print E-mail

На 29 април 2010 г. в театър „Аркола” в британската столица се състоя предпремиерното представление на пиесата „Римска баня” от Станислав Стратиев. За първи път британската публика ще има възможност да се запознае с една от най-прочутите комедии на българския автор, чиито творби са преведени на 25 езика и са поставяни в 40 страни по света.
Предпремиерното представление бе посрещнато с голям интерес, както от страна на британските културни среди, така и сред представителите на българската общност във Великобритания. Сред официалните гости на вечерта бяха посланик Любомир Кючуков и председателят на Българския Сити клуб Кирил Сакскобургготски, под чийто патронаж се осъществява постановката.
В препълнената зала на театър „Аркола” актьорите под ръководството на режисьора Ръсел Болъм представиха с вдъхновение своята интерпретация на „Римска баня”, която бе възторжено приета от многобройната аудитория.
Проектът се осъществява от „Гологан продакшънс”, театрално-продуцентска компания с директор/продуцент Анна Карабинска-Ганева, в асоциация с театър „Аркола” и с подкрепата на Министерство на културата, посолство на Република България в Лондон, Българския Сити клуб и организацията „Приятели на България”.
Театър „Аркола” е едно от най-интересните театрални пространства в Лондон, което съчетава интереса към европейската драма с вкуса към нови форми и оригинален изказ. За приноса си към английския театър „Аркола” получи наградата „Оливие” за 2009 година.


 
< Prev   Next >