Monday, 20 November 2017
Home arrow Archives arrow Тържество на Българското училище към посолството по случай 24 май
Тържество на Българското училище към посолството по случай 24 май Print E-mail

С празнична програма, подготвена от учениците в Българското училище към посолството, бе отбелязан Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Специално за празника за първи път бе изнесено тържествено и осветено знамето на Българското училище и бе изпълнен химнът на училището, написан по текст на Здравка Владова – Момчева, преподавател по български език и литература, и музика на 13-годишния Нино Николов, ученик в 7 клас.
Посланик Любомир Кючуков поздрави с празника учителите, учениците, присъстващите родители и гости и връчи дипломите на завършилите успешно учебната година. В своето приветствено слово посланик Кючуков подчерта ролята на Българското училище за съхраняването на българския дух и самосъзнание.
Българското училище към посолството в Лондон със своите над 200 ученици е най-голямото от този род извън пределите на България и продължава да се разраства. Със своята 23-годишна история и традиции, както и с богатата си и разнообразна дейност Българското училище към посолството в Лондон се утвърди не само като образователен център, но и като културно средище, обединявайки огромен брой български семейства.


 
< Prev   Next >