Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Тържество на учениците от Школо "Васил Левски"
Тържество на учениците от Школо "Васил Левски" Print E-mail

На 30 май 2010 г. посолството на Република България в Лондон бе домакин на тържество на учениците от Школо „Васил Левски”. С празнична програма бе отбелязан краят на втората учебна година на училището. Всички ученици от предучилищна група до четвърти клас получиха възможност за изява с песен и стихотворение.
Посланик Кючуков поздрави учителите, учениците и присъстващите родители и изрази своето задоволство, че вече над 300 ученици се обучават в двете български училища в Лондон, които с всяка година се разрастват. За първи път на успешно завършилите учебната година в Школо „Васил Левски” посланик Любомир Кючуков връчи дипломи, които от тази година се издават по образец на МОМН.
Школо „Васил Левски” бе създадено в началото на 2009 г. по инициатива на г-жа Милена Везенкова, директор на училището. То успешно функционира и бързо се разви през първата година от своето съществуване, като за кратко време успя да се утвърди като притегателен център за българите, живеещи в района на североизточен Лондон.

 
< Prev   Next >