Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Българското посолство организира представяне на талантливи български музиканти
Българското посолство организира представяне на талантливи български музиканти Print E-mail

На 2 юни 2010 г. посолството на Република България в Лондон се представи с поредна музикална проява, организирайки концерт за класическа музика. Представянето на талантливи млади български музиканти е установена добра традиция в културната дейност на посолството. В рамките на тази успешна поредица за популяризиране постиженията на страната ни в областта на съвременното българско изкуство дипломатическото представителство предостави сцена на младите български изпълнители Лора Маринова (виолончело) и Димитър Наков (пиано).
Талантливите музиканти поднесоха с вдъхновение своята програма, която включваше творби на Шуман, Прокофиев, Чайковски и Сарасате. По повод Деня на Ботев бе изпълнено едно от най-красивите български произведения - „Севдана” на композитора Георги Златев – Черкин, което предизвика възторжени аплодисменти от страна на аудиторията.
Присъстващите гости, сред които представители на културните и академични среди, на българската общност във Великобритания, ценители на класическата музика, приятели на България посрещнаха с голям интерес и внимание изпълненията на талантливите млади музиканти и оцениха по достойнство тяхното майсторство.

 
< Prev   Next >