Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Активизиране междупарламентарното сътрудничество и диалог между България и Великобритания
Активизиране междупарламентарното сътрудничество и диалог между България и Великобритания Print E-mail

На 16 май 2010 г. в сградата на българското посолство в Лондон се състоя среща на  посланик Любомир Кючуков с г-н Кевин Барън, депутат в Камарата на общините и дългогодишен председател на Британско-българската общопартийна парламентарна група.
В рамките на срещата бяха обсъдени възможностите за парламентарно сътрудничество, активизирането на междупарламентарния диалог между двете държави след провеждането на изборите във Великобритания и формирането на ново правителство, както и възможностите за осъществяване на взаимни визити на британски и български  парламентаристи.
Британско-българската общопартийна парламентарна група има дългогодишна традиция. Целта на групата е да съдейства за развитие на контактите и диалога между двата парламента и между България и Великобритания като цяло. Г-н Барън потвърди готовността си да съдейства за подновяване на дейността й в кратки срокове. Той посочи, че ще продължи да работи за привличането в нея на нови членове, които да се включат активно в работата на групата за осъществяване на взаимно полезни контакти между парламентите на двете държави.

 
< Prev   Next >