Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Музикално-поетична вечер в българското посолство в Лондон
Музикално-поетична вечер в българското посолство в Лондон Print E-mail

На 25 юни 2010 г. в българското посолство в Лондон се състоя музикално-поетична вечер. В своята културна програма дипломатическото представителство отделя специално внимание на популяризирането на различните форми на изкуство, предоставяйки сцена за изява на български творци. Две български изпълнителки - Йонка Христова – поетеса и оперна певица, и Веселина Чакърова – пиано, обединиха своя талант в сферата на поезията и музиката, допринасяйки за вълнуващата атмосфера на вечерта.
Програмата на вечерта започна с изпълнения на Йонка Христова на откъси от творби на Добри Христов, Антонин Дворжак, Едуард Елгар, Густав Малер и Жорж Бизе под акомпанимента на младата и талантлива българска пианистка Веселина Чакърова, след което Йонка Христова представи пред публиката свои стихове, подбрани специално за музикално-поетичната вечер в българското посолство в Лондон.
Присъстващите гости, сред които представители на културните и академични среди, на българската общност във Великобритания, приятели на България, посрещнаха с голям интерес и внимание артистичната вечер и оцениха по достойнство таланта на българските творци.

 
< Prev   Next >