Monday, 20 November 2017
Home arrow Archives arrow Участие на България във Фестивала на река Темза в Лондон
Участие на България във Фестивала на река Темза в Лондон Print E-mail
 В рамките на проведения на 11 и 12 септември 2010 г. „Фестивал на река Темза” България се представи с концерт на Лондонския български хор. На амфитеатралната сцена на открито „The Scoop аt More” певците от хора изпълниха автентични народни песни и обработки на фолклорни песни, написани специално за тях.

Изпълненията предизвикаха голям интерес, като разнородната публика, включваща както хора, специално дошли за събитието, така и случайни посетители на фестивала, имаше възможност да се наслади на прекрасните гласове на изпълнителите и да се докосне до българското певческо творчество.

Изпълненията бяха в унисон с духа на фестивала, чиято цел е представянето на културното многообразие в съвременния свят, наред с автентичните народни традиции. Фестивалът традиционно преминава при засилен интерес сред британската общественост и гостите на Лондон. 

Тази година Лондонският български хор навършва десет години от основаването си. През 2006 г. той спечели наградата на радио БиБиСи 3 за хор на годината в категорията „Open Choir”. Повече от половината членове на хора не са българи и това буди още по-голямо възхищение, слушайки вдъхновяващите им изпълнения на български народни песни. Следващият концерт на хора ще се проведе на 12 ноември 2010 г. от 19,30 часа в St. John’s Smith Square, Уестминстър и ще отбележи десетгодишния им юбилей.

Участие на Лондонския български хор във "Фестивал на река Темза"

 
< Prev   Next >