Monday, 20 November 2017
Home arrow Archives arrow Тържество на Българското училище към посолството по случай началото на учебната 2010/2011 г.
Тържество на Българското училище към посолството по случай началото на учебната 2010/2011 г. Print E-mail
15 ceптември 2010 г.
 С внасяне на родното знаме и изпълнение на специално написания химн за Българското училище към посолството на Р България тържествено бе поставено началото на учебната 2010/2011 година. По време на тържеството, организирано специално за учениците от първи клас, всички деца получиха своите букварчета и обещаха до края на учебната година да изучат магията на буквите на родния език.

В своето приветствие към гостите посланик Кючуков пожела успешна година и изрази своята радост, че толкова много деца се обучават в училището и по този начин съхраняват своята връзка с Родината. Директорът на училището, Снежина Мечева, също поздрави учителите, учениците и присъстващите родители, и благодари за специалната подкрепа от страна на посолството за развитието на училището. Тя съобщи, че до момента в първи клас са се записали 25 деца, като очаква бройката им през следващите седмици да нарасне.

Българското училище към посолството на България в Лондон е с 24-годишна традиция и е най-голямото от този род извън пределите на България. Благодарение на нарастващия интерес към него от страна на българската общност в Лондон, всяка година то се разраства и се подобрява материалната му база. В резултат на подкрепата на българската държава по програмата „Роден език и култура зад граница”, тази година се открива нова група за обучение на деца от 4 до 6 годишна възраст. Също така със съдействието на българското посолство, децата ще се обучават в нова класна стая.

 

 
< Prev   Next >