Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Откриване на учебната 2010/2011 г. в българското училище „Васил Левски” в Лондон
Откриване на учебната 2010/2011 г. в българското училище „Васил Левски” в Лондон Print E-mail
Започна новата учебна 2010/2011 година и за децата oт българското школо „Васил Левски”, Баркинг. На 19 септември посланик Кючуков посети училището и отправи сърдечен поздрав към всички присъстващи. Той изрази задоволство, че българските училища в Лондон се развиват и разрастват. Посланик Кючуков подчерта важното значение на изучаването на писмения книжовен език за съхраняването на традициите и докосването до българските културни достижения.

Школо „Васил Левски” бе създадено в началото на 2009 г. по инициатива на г-жа Милена Везенкова, директор на училището. То успешно функционира през първите години от своето съществуване, като за кратко време успя да обхване повече от 100 деца, живеещи в района на североизточен Лондон.

В началото на октомври тази година се предвижда да отвори врата и ново българско училище в Тотнъм, Северен Лондон, отново под ръководството на г-жа Везенкова. Целта е все повече деца да бъдат приобщени към българската образователна система, като наред с обучението по роден език ще бъдат чествани традиционни български празници и годишнини.  И двете училища са получили подкрепа по програмата на Министерството на образованието „Роден език и култура зад граница”.

 
< Prev   Next >