Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Отвори врати най-новото българско училище във Великобритания
Отвори врати най-новото българско училище във Великобритания Print E-mail

На 5 октомври 2010 г. отвори врати най-новото българско училище във Великобритания – училището „Розова долина” в Тотнъм, Лондон. По традиция първокласниците и техните родители бяха посрещнати с питка и мед, а началото на новата учебна година бе поставено с издигане на родното знаме и със звън на училищен  звънец.
Г-жа Милена Везенкова, директор на училището, поздрави учителите, учениците и присъстващите родители и гости и изказа благодарност към българското посолство в Лондон за оказваната подкрепа. Поздрав към всички присъстващи и пожелания за много успехи на новото българско училище и на неговите настоящи и бъдещи възпитаници отправи и г-жа Десислава Найденова, аташе по културните въпроси в посолството в Лондон. Тя изрази увереност, че училището бързо ще се развие и утвърди като притегателен център и значимо културно средище за българските семейства, живеещи в района на северен Лондон. По повод Международния ден на учителите поздравителен адрес от името на Българското училище към посолството в Лондон и от името на Асоциацията на българските училища в чужбина поднесе и г-жа Снежина Мечева, директор на училището към посолството.
Училището „Розова долина” е третото българско училище в Лондон. То се създава по инициатива на г-жа Милена Везенкова и с подкрепата на Програмата „Роден език и култура зад граница” на Министерство на образованието, младежта и науката. Целта е все повече деца да бъдат приобщени към българската образователна система, като наред с обучението по роден език ще бъдат чествани традиционни български празници и годишнини.

 
< Prev   Next >