Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Концерт в подкрепа на Фестивала на българската музикална култура
Концерт в подкрепа на Фестивала на българската музикална култура Print E-mail

На 7 октомври 2010 г. в една от най-ексклузивните частни музикални къщи в Лондон се състоя концерт в подкрепа на Фестивала на българската музикална култура, който ще състои през ноември в британската столица. В своето приветствие посланик Любомир Кючуков изрази увереност, че Фестивалът на българската култура ще допринесе за утвърждаването мястото на българското изкуство в културния афиш на един от водещите културни и бизнес центрове в света.
Пред отбрана публика, сред която ценители на музиката и приятели на България, ансамбъл „Станков” – Ваня Станкова (сопрано), Иво Станков (цигулка) и Лъчезар Станков (пиано), поднесоха изискана музикална програма. В програмата на вечерта бяха включени емблематичното за българската музикална култура произведение „Рапсодия Вардар”, както и премиерната за британската публика творба „Три песни”, написана по стихове на Дора Габе, на младия български композитор Мартин Георгиев.
Фестивалът на българската музикална култура се организира по инициатива на Иво Станков – артистичен директор на Фестивала, под патронажа на министъра на културата Вежди Рашидов, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, председателя на Българския Сити клуб в Лондон Кирил Сакскобургготски, Соня Рув и Димитър Бербатов, с подкрепата на посолството на Република България в Лондон. Акценти в програмата на Фестивала са концертите на хор „Мистерията на българските гласове”, камерен ансамбъл „Софийски солисти”, Лондонския български хор и струнните квартети „Форте” и „Бридж”.

 
< Prev   Next >