Monday, 20 November 2017
Home arrow Archives arrow Музикално-поетична вечер в българското посолство
Музикално-поетична вечер в българското посолство Print E-mail

На 20 октомври 2010 г. в българското посолство в Лондон се състоя музикално-поетична вечер. В своята културна програма дипломатическото представителство отделя специално внимание на популяризирането на различните форми на изкуство, предоставяйки сцена за изява на български творци.
Програмата на вечерта започна с поетичен рецитал в две части по стихове и спомени на Пейо Яворов, Димчо Дебелянов и Николай Лилиев, представен от актьорите Георги Гайтаников и Илия Божилов под звуците на специално композираната за целта от проф. Симеон Венков музика, изпълнена от него на пиано. Рециталът бе последван от джаз концерт с участието на Станислава Димитрова – вокал, Свобода Боздуганова – бас китара, и проф. Венков – пиано. Изпълнителите представиха пред публиката български и английски песни, подбрани специално за музикално-поетичната вечер в българското посолство в Лондон.
Присъстващите гости, сред които представители на културните и академични среди, на българската общност във Великобритания, приятели на България, посрещнаха с голям интерес и внимание артистичната вечер и оцениха по достойнство красотата на българската поезия и музика и таланта на българските изпълнители.

 
< Prev   Next >