Monday, 20 November 2017
Home arrow Archives arrow Фестивал на българската култура - концерт на струнен квартет „Форте”
Фестивал на българската култура - концерт на струнен квартет „Форте” Print E-mail

На 19 ноември 2010 г. в „Сейнт Джеймсис Пикадили” в централен Лондон се състоя концерт на струнен квартет „Форте” със специалното участие на Саркис Закарян – пиано. Концертът бе част от Фестивала на българската култура, който се провежда в британската столица.
Присъстващите гости, сред които ценители на класическата музика и приятели на България, имаха възможност да се насладят на изискана музикална програма, поднесена с вдъхновение от българските музиканти. За първи път пред британска публика бе изпълнена творбата на младия български композитор Мартин Георгиев „Струнен квартет No1”, написана специално за фестивала по мотиви от българския фолклор и църковно-славянски песнопения. Премиерата на произведението бе посрещнато с голям интерес и внимание от страна на аудиторията, която оцени по достойнство таланта на българския композитор.
На 20 ноември се проведе за майсторски клас за виолончело с преподавател Калин Иванов. По време образователната проява млади таланти разучаваха произведения на български композитори и усъвършенстваха своите умения по виолончело.
Фестивалът на българската култура ще продължи до края на месец ноември в британската столица. Фестивалът ще бъде закрит на 26 ноември с концерт на камерен ансамбъл „Софийски солисти”.


 
< Prev   Next >