Sunday, 22 October 2017
Home

Welcome to the web site of the Bulgarian Embassy in London.

We have the pleasure of presenting our country to the British public by providing information on Bulgaria in general, dwelling briefly on aspects of Bulgarian life, supplying up-to-date information on topics of interest of Bulgarian activities in the United Kingdom and the activities of this Embassy in particular, and spelling out details on visa requirements.

News
Symbols of Sovereignity
Коледно благотворително тържество в посолството в Лондон Print E-mail

На 9 декември посолството на Република България в Лондон бе домакин на традиционното Коледно благотворително тържество, което се организира съвместно  с британската благотворителна организация “Приятели на България” и Българския Сити клуб в Лондон, както и със съдействието на „Зов UK” и Асоциацията на българските студенти в Университета по икономика и политически науки в Лондон. Учениците от Българското училище към посолството на Република България в Лондон се включиха с изработени от тях Коледни картички и рисунки.
Проявата се проведе под патронажа на посланик Любомир Кючуков, баронеса Роулингс, председателя на Сити клуба Кирил Сакскобургготски и Джон Брисби, председател на „Приятели на България”.
В приветствието си към гостите посланик Кючуков благодари на представителите на българската общност в Обединеното кралство и приятелите на България за съвместните усилия, които полагат за реализирането на такава достойна за възхищение кауза като благотворителността.
За доброто настроение на гостите допринесоха изпълненията на Лондонския български хор и групата за народни танци „Танец”, които по традиция завършиха своята програма с българско хоро.
По време на тържеството се състоя томбола и търг. Българската художничка Валерия Нямцова-Георгиева дари за участие в търга една от своите картини, вдъхновени от българския фолклор. В подкрепа на Българското училище към посолството се проведе търг на спортна фланелка с автограф от Димитър Бербатов, дарена на училището от прочутия български футболист.
Събраните от проявата постъпления са предназначени за подпомагане на домове за деца с увреждания и за изграждането на дневни центрове за грижи за деца със специални нужди в България.


 
< Prev   Next >
The First Bulgarian state on the European continent was founded in 681 AD in the lands near the Danube delta by Khan Asparouh.

State Coat of Arms

National Flag