Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Коледно благотворително тържество в посолството в Лондон
Коледно благотворително тържество в посолството в Лондон Print E-mail

На 9 декември посолството на Република България в Лондон бе домакин на традиционното Коледно благотворително тържество, което се организира съвместно  с британската благотворителна организация “Приятели на България” и Българския Сити клуб в Лондон, както и със съдействието на „Зов UK” и Асоциацията на българските студенти в Университета по икономика и политически науки в Лондон. Учениците от Българското училище към посолството на Република България в Лондон се включиха с изработени от тях Коледни картички и рисунки.
Проявата се проведе под патронажа на посланик Любомир Кючуков, баронеса Роулингс, председателя на Сити клуба Кирил Сакскобургготски и Джон Брисби, председател на „Приятели на България”.
В приветствието си към гостите посланик Кючуков благодари на представителите на българската общност в Обединеното кралство и приятелите на България за съвместните усилия, които полагат за реализирането на такава достойна за възхищение кауза като благотворителността.
За доброто настроение на гостите допринесоха изпълненията на Лондонския български хор и групата за народни танци „Танец”, които по традиция завършиха своята програма с българско хоро.
По време на тържеството се състоя томбола и търг. Българската художничка Валерия Нямцова-Георгиева дари за участие в търга една от своите картини, вдъхновени от българския фолклор. В подкрепа на Българското училище към посолството се проведе търг на спортна фланелка с автограф от Димитър Бербатов, дарена на училището от прочутия български футболист.
Събраните от проявата постъпления са предназначени за подпомагане на домове за деца с увреждания и за изграждането на дневни центрове за грижи за деца със специални нужди в България.


 
< Prev   Next >