Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Официално откриване на изложбата “Амалгамa” в българското посолство в Лондон
Официално откриване на изложбата “Амалгамa” в българското посолство в Лондон Print E-mail

На 11 януари 2011 г. в галерия „София” към посолството на Република България в Лондон се състоя официалното откриване на изложбата „Амалгама”. В експозицията бяха представени двама от най-изявените съвременни български творци – скулпторът Янко Бонев и художникът Павел Митков.
Те обединиха своя талант в сферата на скулптурата и живописта в хармонично единство, допринасяйки за впечатляващия облик на изложбата. Янко Бонев участва в експозицията с 25 скулптори от бронз на различна тематика, а Павел Митков се представи с 15 платна, специално подготвени за изложбата в Лондон. За Янко Бонев и Павел Митков това бе първо представяне в британската столица въпреки техните многобройни изяви на световната сцена.
Присъстващите гости, сред които представители на културните и академични среди, ценители на изобразителното изкуство, приятели на България, посрещнаха с голям интерес и внимание изложбата и оцениха по достойнство таланта на творците.
Експозицията ще продължи до 25 януари 2011 г. в галерия „София” към посолството на Република България в Лондон.
Янко Бонев работи в областта на монументалната пластика, като предпочитаният от автора материал за работа е бронзът. През годините участва в редица национални изложби, а негови творби и реализирани проекти могат да бъдат видени в различни български градове. Името на Янко Бонев присъства в Българската енциклопедия за монументални изкуства.
Павел Митков има над 30 самостоятелни изложби в Европа, САЩ, Филипините, Япония и други. Той е носител на редица международни отличия за изобразително изкуство Основни мотиви в творчеството му са градските пейзажи, старите възрожденски къщи, българското Черноморие, цветята и абстракциите, като картините му се отличават със силно българско присъствие.

 
< Prev   Next >