Monday, 20 November 2017
Home arrow Archives arrow Посещение на министър Томислав Дончев в Обединеното кралство
Посещение на министър Томислав Дончев в Обединеното кралство Print E-mail

Министърът по управление на еврофондовете г-н Томислав Дончев направи работно посещение в Обединеното кралство в периода 30 януари – 2 февруари 2011 година.
Програмата на министър Дончев и ръководената от него делегация, в чийто състав влизаха още народният представител г-н Делян Добрев, заместник-министърът на регионалното развитие г-н Георги Прегьов и началника на кабинета на министъра – г-жа Таня Христова, посети Северна Ирландия и проведе редица срещи в Лондон в министерствата, ангажирани с усвояването на еврофондовете.
Проведен бе и разговор по бюджетната рамка на Европейския съюз с министъра за Европа в Министерство на финансите на Обединеното кралство г-жа Джъстин Грийнинг.
Делегацията имаше още среща в Парламента с групата за приятелство с България, по време на която се състоя интензивен обмен на мнения по икономически, вътрешно и външнополитически въпроси като депутатите се интересуваха основно от макроикономическото състояние на страна ни, приоритетите в отношенията с ЕС, стабилността в района на Югоизточна Европа и позицията на България по кандидатурата на Турция за членство в ЕС.
По време на разговорите в регионалното, социалното и министерството на бизнеса и иновациите на съответното ниво бе обменен опит по практически въпроси от усвояването на еврофондовете, по механизма и правната рамка, и бе дискутиран бюджетът на Европейския съюз за следващия програмен период в контекста на приоритетите на България и Великобритания и „Стратегия 2020”.
В рамките на визитата бяха проведени, също, срещи с британски компании, развиващи или проявяващи интерес към развитие на бизнес в България.

 
< Prev   Next >