Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow За първи път български фирми на Екобилд
За първи път български фирми на Екобилд Print E-mail

На 1 март в лондонската изложбена зала ЕкСел се откри Международното изложение Екобилд 2011. Широкото участие в това най-голямо световно изложение, посветено на постоянно развиващия се дизайн, проектиране,  строителство и нови екологични технологии в строителния бранш  отразява политиката на много държави, както и на българската страна да подкрепят това ново направление в строителството. По данни на организаторите, на Екобилд 2011 свои постижения демонстрират над 1300 изложители и се планира провеждането на повече от 100 конференции, семинари и сесии по време на изложбените дни в ЕкСел.
За първи път на Екобилд във Великобритания, с финансовото съдействие на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма има български щанд и се представят организирано български фирми от бранша. Организацията на българското участие в изложението се осъществява от Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия. Привлекателни за посетители и експерти са изложените експонати на фирма „Норива” със своите уникални дървени конструкции, варненската фирма „Мегамат” специализирана в производството на едно и двуетажните ”пасивни фамилни къщи”, фирма „Марин Батуров” ООД със своите строителни материали от естествен камък, „Тал инженериг” ООД, пловдивската фирма „Профил” ООД и други български строителни екотехнологии.,
При откриване на изложението гости на нашите строителни фирми бяха извънредния и пълномощен посланик на РБ В Лондон г-н Любомир Кючуков и пълномощния министър по търговско-икономическите въпроси г-н Пламен Димитров. Споделяйки своите впечатления от първия ден на изложението  представителят на агенцията и организатор за щанда г-жа Ваня Мишева и ръководителите на представените фирми споделиха своята удовлетвореност от предоставената им възможност за участие, отлични впечатления за нивото на самото изложение, от създадената организация и изразиха увереност, че участието им на този форум ще подпомогне постигането на нови успехи за дейността на фирмите им.

 
< Prev   Next >