Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Прием по случай Националния празник на страната в посолството на България в Лондон
Прием по случай Националния празник на страната в посолството на България в Лондон Print E-mail

Посолството на Р България в Обединеното кралство отбеляза Националния празник на страната с прием, който се проведе на 2 март 2011 г.
Събитието уважиха над 200 гости, сред които бяха голям брой ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в Лондон, представители от двете камари на Британския парламент, кметовете на общините Кенсингтън и Фулъм в Лондон, кметът на град Лестър, представители на Форин офис и други държавни институции, както и международни неправителствени организации, на бизнеса и културните среди във Великобритания, Британско-българското дружество за приятелство, благотворителната организация “Приятели на България”, Българския Сити клуб и българската общност. Гостите бяха посрещнати с мартеници, на фона на класическа музика.
По-късно вечерта на същия ден ще се състои празничен концерт, организиран от посолството, с участието на млади български музиканти традиция, „Лондонския български хор” и ученици от Българското училище към посолството, които ще се  представят с драматизация по незабравимата поема „Епопея на забравените” с поглед и към предстоящата 135-годишнина от Априлското въстание.

 
< Prev   Next >