Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Среща на българските студенти в Обединеното кралство
Среща на българските студенти в Обединеното кралство Print E-mail

Първа среща на българските студенти в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия организира Посолството на Република България в Лондон с активното участие на българските студентски общества в университетите в Бирмингам, Единбург, Кардиф, Кеймбридж,  Лондон, Манчестър, Оксфорд и Портсмут. Срещата ще се състои на 9 март от 14.00 ч. до 18.00 ч. в сградата на посолството и ще бъде открита от посланик Любомир Кючуков.
Специално за студентската среща се очаква да пристигне в Лондон министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. В програмата на министъра са включени още срещи с директорите и преподавателите в българските училища в Обединеното кралство и Република Ирландия, както и с ръководството на Факултета по славянски и източноевропейски науки към Юнивърсити колидж – Лондон.
В рамките на студентската среща ще бъдат дискутирани въпроси с практическа насоченост и от интерес за българските студенти в Обединеното кралство. В първия панел на срещата ще бъдат обсъдени теми от областта на образованието. Вторият панел ще бъде отделен на трудово-социални въпроси. Практически въпроси ще бъдат дискутирани в третия панел на срещата.
Участие в срещата ще вземат представители на Държавната агенция за българите в чужбина, Агенцията по заетостта, Националния осигурителен институт, ИА „Главна инспекция по труда”, Българския Сити клуб в Лондон и д-р Ирина Чонгарова, доцент в ПУ "Паисий Хилендарски", сътрудник на "Център за изследване на национализма, етничността и мултикултурализма" при университетите Съри и Рохамптън, Лондон.

 
< Prev   Next >