Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Среща на посланик Кючуков с представители на Съвета по външни отношения на Консервативната партия
Среща на посланик Кючуков с представители на Съвета по външни отношения на Консервативната партия Print E-mail

На 27 април 2011 г. посланик Любомир Кючуков бе поканен да представи България пред Съвета по външни отношения на Консервативната партия. Срещата се състоя в сградата на Британския парламент и беше открита от сър Роналд Халстед, председател на Съвета.
В своето изложение посланик Кючуков акцентира върху външно-политическите приоритети на България в момента. Той очерта усилията на страната ни да стане част от Шенгенското пространство, а на един по-късен етап и влизането в евро зоната. Внимание беше отделено на сътрудничеството на България с държавите от района на  Югоизточна Европа и Черноморския регион.  Представена беше политиката на България в областта на енергийната сигурност.
Съветът по външни отношения  на Консервативната партия организира всеки месец срещи с различни представители на дипломатическия корпус в Лондон и други известни личности. Целта му е да предостави трибуна за обсъждане на международните отношения и насърчаване на по-доброто разбиране и сътрудничество между Великобритания и другите държави. Срещите са отворени за всички членове и приятели на Консервативната партия.

 
< Prev   Next >