Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Концерт на Евгени Генчев в българското посолство в Лондон
Концерт на Евгени Генчев в българското посолство в Лондон Print E-mail

На 27 май 2011 г. в посолството на Република България в Лондон се състоя концерт за класическа музика. Като част от установената добра практика за представяне на млади български изпълнители, посолството предостави сцена на талантливия пианист Евгени Генчев. Младият български пианист, едва 21-годишен, вече има сериозна репутация в музикалните среди и е носител на редица престижни отличия от международни конкурси за класическа музика.
Евгени Генчев представи пред аудиторията в българското посолство изискана музикална програма, която включваше произведения на Бах, Шопен, Шуман и Лист. Изключителното майсторство, което Евгени Генчев демонстрира при изпълнението на „Унгарска рапсодия” на Лист, предизвика заслужени възторжени аплодисменти и младият пианист бе поканен от публиката повторно на сцената.
Присъстващите гости, сред които представители на културните и академични среди, на българската общност във Великобритания, ценители на класическата музика, приятели на България, оцениха по достойнство таланта на българския пианист.

 
< Prev   Next >