Friday, 17 November 2017
Home arrow Events arrow Дамски хор “Арфа„ с два концерта в Лондон
Дамски хор “Арфа„ с два концерта в Лондон Print E-mail

Един от най-успешните български хорове ще представи програмата си в рамките на международния фестивал London Sangerstevne 2013. Концертите са на 10 май, петък от 19 ч. в St.Luke’s Church 62A Gibbon Road, Kingston-upon-Thames, Surrey и на 11 май от 17 ч. в St.Mattew’s Church, North Common Road, Ealing.             

Вече 40 години несменяем  ръководител на Хор “Арфа” е Офелия Русева. Възпитаничка е на Музикалната Академия в София в класа  на проф. Георги Димитров и проф. Христо Недялков. Завидна е енергията и всеотдайната и любов към хоровото изкуство. През годините безброй са концертите в десетки европейски държави, националните и международни  фестивали и престижните награди. Ще споменем конкурсите “Нека народите пеят” на радио ББС- Лондон, “Хармония” – Германия, гр.Тур - Франция и мн. др. Последната награда е от 2011 г., първо място от Международния фестивал в гр. Анталия - Турция.

Разнообразният им репертоар е отражение на изключителните гласови възможности на хористките и таланта на тяхната диригентка Офелия Русева. Творбите, които изпълняват обхващат различни епохи и стилове. Те не се боят да експериментират с модерни произведения или да представят първи творби на родни и чужди композитори. Освен Моцарт, Шуман и Добри Христов на техен концерт може да чуете и творби на Андрю Лойд Уебър и Карл Дженкинс. За успеха  допринася и фактът, че в хора почти няма текучество и приятелството и музиката са създали един уникален колектив.  

 
< Prev   Next >