Friday, 17 November 2017
Home arrow Events arrow Посещение на британския външен министър в България
Посещение на британския външен министър в България Print E-mail

Министър Даниел Митов ще се срещне на 14 януари с министъра на външните работи на Великобритания Филип Хамънд, който ще бъде на официално посещение в София по покана на българския си колега.

Официалните разговори ще се състоят в 15.20 ч. в сградата на Министерството на външните работи. Основните теми, които ще бъдат дискутирани са актуалното състояние на двустранните отношения и перспективите за тяхното разширяване, сътрудничеството в рамките на Европейския съюз, особено в контекста на кризата в Украйна, реформите на ЕС, борбата с тероризма, общата външна политика на Съюза и регионалната сигурност. След пленарните разговори между двете делегации Даниел Митов и Филип Хамънд ще дадат съвместен брифинг за медиите.

Снимащите журналисти ще имат възможност да направят протоколни снимки на официалния вход на МВнР в 15.20 ч. Акредитираните към МВнР представители на медиите са поканени да присъстват на съвместния брифинг на двамата министри от 16.00 ч.

В рамките на визитата си в България Филип Хамънд ще бъде приет от президента Росен Плевнелиев и от министър-председателя Бойко Борисов.

 
< Prev   Next >