Monday, 23 October 2017
Home

Welcome to the web site of the Bulgarian Embassy in London.

We have the pleasure of presenting our country to the British public by providing information on Bulgaria in general, dwelling briefly on aspects of Bulgarian life, supplying up-to-date information on topics of interest of Bulgarian activities in the United Kingdom and the activities of this Embassy in particular, and spelling out details on visa requirements.

News
Symbols of Sovereignity
Почетно консулство на България в Белфаст
На 12 октомври официално бе открито почетно консулство на България в Северна Ирландия.
Read more...
 
Откриване на учебната година в БУ „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон
На 15 септември 2017 г. в салона на Посолството на Република България в Лондон бе открита учебната година в Българското училище към Посолството „Иван Станчов“. Тържеството включваше слово на директорa на училището, г-жа Снежина Мечева, и празнична програма, изпълнена от новите първокласници в Училището. От името на Посолството, приветствие поднесе г-жа Таня Койчева, търговско-икономически представител на България в Лондон.
 
Съобщение за инцидента в лондонското метро
Към 11.00 ч местно време няма информация за жертви при инцидента в лондонското метро.
Посолството в Лондон е отправило запитване към местните власти за пострадали български граждани при инцидента в метростанция „Парсънс Грийн” в британската столица от тази сутрин.
Към този момент полицейските власти не съобщават допълнителни детайли за инцидента. На мястото са изпратени екипи на лондонската полиция и линейки. Към 11.00 ч. местно време няма информация за жертви при инцидента.
Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400
 
Откриване на учебната година в Българско училище „Васил Априлов“, Бормут

На 10 септември 2017 г. в Бормут бе официално открита учебната година в новосъздаденото първо българско училище в града, носещо името на големият възрожденец „Васил Априлов“.

Тържеството включваше слово на директорката и основателка на училището, Мая Николова-Томс, представяне на учителите и открит урок.

На събитието присъства Светозар Димитров, трети секретар в Политическата секция на Посолството, който поднесе приветствие от името на посланика на Република България в Лондон Константин Димитров.

 Active Image

 Active Image

 Active Image

 

 
Спектакъл на Ансамбъл "Българе" в Лондон

На 1 октомври в грандиозната зала Indigo at the O2 в Лондон ще се състои фолклорния спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл "Българе" под надслов "Това е България".

За повече информация:
https://budilnik.yapsody.com/event/index/80041 /

 

 

 
Възможност за заплащане с банкови карти за консулски услуги

Посолството на Република България в Лондон обявява, че от 30 август 2017 г. гражданите могат да заплащат таксите за консулски услуги, както в брой, така и с кредитни и дебитни карти.

Toва е следствие на решението на МВнР от юни 2017 година за въвеждане на възможността за заплащане на административните услуги и с банкови карти.
 
Посолството в Лондон е сред първите български дипломатически мисии, въвели новата система, с което се надяваме да улесним българските и чуждестранните ползватели на консулски услуги.

 

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 1 - 6 of 581
The First Bulgarian state on the European continent was founded in 681 AD in the lands near the Danube delta by Khan Asparouh.

State Coat of Arms

National Flag

Who's Online
We have 6 guests online