Monday, 20 February 2017
Home

Welcome to the web site of the Bulgarian Embassy in London.

We have the pleasure of presenting our country to the British public by providing information on Bulgaria in general, dwelling briefly on aspects of Bulgarian life, supplying up-to-date information on topics of interest of Bulgarian activities in the United Kingdom and the activities of this Embassy in particular, and spelling out details on visa requirements.

News
Symbols of Sovereignity
Втора Годишна Конференция на Българския студентски клуб в Кеймбридж, CantaBulgarian
Българският студентски клуб на Университета в Кеймбридж, с подкрепата на Посолството на България в Обединеното кралство и Palantir Technologies има удоволствието да представи “Втората годишна конференция за български студенти и млади професионалисти”. След изключително успешно начало на тази инициатива през 2014г, с 14 студенти от 7 различни университета във Великобритания, тази година ще бъде дадена възможност и на млади български професионалисти да споделят своя опит извън академичната област.
 
Втората Годишна Конференция на CantaBulgarian ще се проведе на 14-ти март 2015 г. в сградата на Българското Посолство в Лондон.

Пълната програма за деня можете да намерите тук:

http://www.cantabulgarian.org/…/confer…/conference-programme

Всички желаещи да присъстват трябва да се регистрират до 12-ти март като попълнят този формуляр:
http://www.cantabulgarian.org/initiati…/conference-15/attend
Регистрацията е задължителна за всички и гарантира достъп до сградата на посолството в деня на конференцията.

Всички презентации ще бъдат на английски език. Събитието е отворено за гости от всички националности, които биха имали желание да присъстват и да чуят повече за работата на талантливи млади българи в Обединеното кралство.

 
Прием в посолството в Лондон по повод Националния празник

Посолството на България в Обединеното кралство отбеляза Националния празник 3 март с прием, даден от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Обединеното кралство Константин Димитров.

Събитието бе уважено от над 200 гости, сред които бяха представители на Форин офис и на други държавни институции, голям брой посланици и дипломати, акредитирани в Лондон, лордове и членове на Британския парламент, кметовете на някои от главните райони на Лондон, представители на международни неправителствени организации, на бизнес средите, на културния елит и на българската общност в Обединеното кралство.

Специално за празника Българският културен институт Лондон подготви музикална програма, включваща изпълнения на живо на Деворина Гамалова (цигулка), Савелина Кънчева (пиано) и на Българския православен хор, воден от Зори Бърнър.

 

 
Британски университети представят възможности за обучение на образователно изложение в Лондон
Над 80 британски университета представят възможности за обучение на образователно изложение в Лондон

Пропуски за безплатен достъп до събитието могат да се получат от рецепцията на Българското посолство в Лондон

Образователният форум ще се проведе на 28-ми февруари /събота/ от 12 до 17 часа в Lancaster London Hotel.

Събитието ще даде възможност на бъдещи студенти да се запознаят с образователните възможности и условия за кандидатстване във висши учебни заведения в Обединеното Кралство. Сред университетите, които ще се представят на изложението са University of Exeter, King’s College London, University of Bath, UCL и други.

Бъдещите студенти ще могат да зададат въпроси към представителите на университетите, да проверят детайлите за предлаганите курсове, както и да получат информация за визови възможности и стипендии.

В рамките на форума ще се организират още семинари за написване на мотивационно писмо, процес на кандидатстване в университетите с най – висок рейтинг и др.

На самото събитие ще бъдат раздадени 100 стипендии за обучение.

За повече информация можете да посетите интернет страницата www.ukunifair.co.uk
 
Министър Христо Иванов участва в международна конференция в Лондон
Министърът на правосъдието Христо Иванов е гост на тридневната международна конференция в Лондон по повод отбелязването на 800-та годишнина от подписването на Великата харта на свободите - Магна Харта.
      Лидери в областта на бизнеса и правото от цял свят вземат участие в срещата на високо равнище, която се провежда в Кралския конферентен център „Кралица Елизабет II“ в столицата на Великобритания от 23 до 25 февруари т.г.
      Четирите основни теми, които ще бъдат разисквани на форума, са:
• Тласък на икономическия растеж чрез върховенството на закона;
• Правата, залегнали в Магна Харта, и какво е значението им за гражданите, бизнеса и държавата;
• Законът и неговото последователно прилагане – фундамент за всяко проспериращо и здраво общество;
• Правото в ядрото на бизнеса през 21 век – от вътрешното управление през конкуренцията до разрешаване на спорове.
      По време на престоя си в Лондон министър Христо Иванов ще проведе срещи с лорд Бозуел - председател на Комисията по европейски въпроси в Камарата на лордовете, с британския министър на правосъдието г-н Крис Грейлинг и с министъра по европейските въпроси Дейвид Лидингтън.
 
Страната ни представи възможностите за търсене и проучване на нефт и газ в Черно море в Лондон

През следващите седмици Министерството на енергетиката ще публикува в Официалния вестник на Европейския съюз (ЕС) обявата за стартирането на конкурса за разрешение за търсене и проучване на нефт и газ в блоковете "Силистар" и "Терес" в Черно море. Това стана ясно от среща на заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков и председателя на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев с вицепрезидента на "Статойл" Рюн Бьорнсън и старши съветника по международните проучвания в норвежката компания Тони Дор. Разговорът се проведе на 10 февруари, в рамките на Международната петролна седмица в Лондон, където българската делегация представя потенциала и възможностите за проучване на двата блока в Черно море.

Делян Добрев обясни пред ръководството на "Статойл", че след провеждането на прозрачен конкурс, разрешението за търсене и проучване на нефт и газ в находищата "Силистар" и "Терес" ще бъде предоставено за срок от 5 години. Енергийният заместник-министър, който отговаря за природните ресурси и концесии уточни, че срокът може да бъде удължен два пъти за по 2 години, всеки път. Заместник-министър Станков и Делян Добрев информираха представителите на "Статойл", че срокът за закупуване на конкурсната документация е 120 дни от деня на публикуване на Решението на Министерския съвет в Официалния вестник на ЕС, а срокът за подаване на оферти е 155 дни от публикуването на обявата.

От своя страна от "Статойл" заявиха, че наблюдават внимателно нашия регион и следят с интерес проучванията в блока "Хан Аспарух", както и в румънската част на Черно море. Вицепрезидентът на компанията Рюн Бьорнсън подчерта, че ще разгледат информацията и възможностите за участие в предстоящия търг.

 
Кариерно изложение за българите във Великобритания
В Лондон ще се проведе за пореден път на BG Careers Fair - първият и единствен по рода си кариерен форум, създаден от и за български студенти и млади професионалисти в чужбина. Както и в предходните две години, инициативата се осъществява с ключовата подкрепа на Посолството на Република България в Лондон, като кариерното изложение ще се състои на 7-ми март 2015, събота от 10 до 17.30 ч. в салоните на посолството и в Българския културен институт - Лондон.  
Кариерното изложение дава възможност на участниците да:
•    се запознаят с условията за професионална реализация в България чрез личен контакт с водещи български компании от различни сектори на икономиката;
•    проведат кратко индивидуално интервю с представител на участващите изложители;
•    научат повече за пазара на труда и възможностите за кариерно развитие в България;
•    вземат участие в кратки практически семинари за изготвяне на CV и мотивационни писма и да получат кариерни съвети.
Сред тазгодишните изложители вече са потвърдили участие фирми от сферата на информационните технологии, банковият сектор, авиоиндустрията, клиничните изследвания, машиностроенето, образованието и др. В допълнение към участие с щандове подкрепа за провеждане на събитието ще окажат компаниите Telus, Telenor, Easy Consult, Waltopia и Винпром  Пещера, като участие ще вземат и IBM, Уникредит Булбанк, VMWare, Мусала Софт, РВД и др.
Екипът зад изложението се състои от млади и амбициозни българи със споделена визия за бъдещето и обединени от желанието да допринесат за това, което искат да виждат: все повече българи, търсещи професионална реализация обратно в България. Участието в кариерното изложение оказва важна подкрепа на българите в чужбина при намирането на позиции за работа или стаж в България.
Силният интерес от работодатели и посетители е причина за разширение на дейността, като на  18-ти април 2015 г. ще проведе изложение и в град Франкфурт, насочен към многобройната българска общност в Германия.
На кариерното изложение в Обединеното кралство през 2014 г. над 350 души се регистрираха и посетиха форума, което им даде възможност да осъществят срещи с 19 компании от различни сектори. Над 60% от компаниите успяха да намерят кадри посредством форума - както постоянни служители, така и стажанти.
Участието е безплатно, но желаещите да посетят кариерното изложение следва да попълнят регистрационна форма, публикувана на интернет адрес : http://bgcareersfair.com. На сайта на организаторите ще бъдат публикувани и профили на участващите фирми, график на презентациите и друга информация за изложението.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 43 - 48 of 560
The First Bulgarian state on the European continent was founded in 681 AD in the lands near the Danube delta by Khan Asparouh.

State Coat of Arms

National Flag

Моля, гласувайте коя от темите представлява интерес за Вас
 
Who's Online
We have 5 guests online