Sunday, 25 June 2017
Home

Welcome to the web site of the Bulgarian Embassy in London.

We have the pleasure of presenting our country to the British public by providing information on Bulgaria in general, dwelling briefly on aspects of Bulgarian life, supplying up-to-date information on topics of interest of Bulgarian activities in the United Kingdom and the activities of this Embassy in particular, and spelling out details on visa requirements.

News
Symbols of Sovereignity
Среща с проф.Мортън Уорнър
 Посланик Матев се срещна с проф.Мортън Уорнър, директор на Уелския национален институт по здраве и социални грижи
По време на срещата бяха обсъдени перспективите за сътрудничество в областта на здравеопазването и социалните грижи, осъществяването на съвместни проекти по програми на Световната здравна организация и на Еразмус.
Read more...
 
Среща с г-н Гарет Нийл, кмет на Кардиф
 Бе обсъдена възможността за осъществяване на съвместни проекти  и побратимяване с български градове.
Read more...
 
Среща с председателя на Търговска камара на Кардиф
 Посланик Матев запозна г-н  Найджъл Робъртс, ръководството на камарата и представители на 16 компании, които членуват в нея, с основните параметри на икономиката и инвестиционния климат в България.
Read more...
 
Среща с г-н Крис Холи, кмет на Суонси
 Кметът запозна посланик Матев с осъществяването на значим инфраструктурен проект в Суонси, който е един най-големите в страната. Той сподели, че Суонси има сериозен опит в използването на регионалните фондове и заяви готовност за споделяне на опит с българската страна. Бе изразено желание за развитие на сътрудничество с български общини.
Read more...
 
Официално посещение на посланик Матев в Йоркшир
 В периода от 1 до 4 юли т. г. посланик Лъчезар Матев осъществи официално посещение по покана на местните управи на градовете Скарборо, Йорк, Хъл и Лийдс, в графство Йоркшир.
Read more...
 
Официално посещение на посланик Матев в Midlands (Лестършър и Нотингамшър)
 На 26 и 27 юни т. г. посланик Лъчезар Матев направи официално посещение в района на Midlands и в частност в две от основните области в него Лестършър и  Нотингамшър. По време на посещението, осъществено по покана на областното и местните ръководства на градовете Лестър и Нотингам, той взе участие в редица двустранни мероприятия и срещи и проведе преговори свързани с по-нататъшното развитие на отношенията между двете общини и българските общини Хасково, Кърджали и Смолян.
Read more...
 
<< Start < Prev 91 92 93 94 95 96 Next > End >>

Results 541 - 546 of 573
The First Bulgarian state on the European continent was founded in 681 AD in the lands near the Danube delta by Khan Asparouh.

State Coat of Arms

National Flag

Who's Online